Ahli hukum ti nagara Arab. Arab ahli hukum Online.


Saudi Arabia Ancaman Kaamanan - Data sarta Informasi


genep Milyar (Milyar Riyal Saudi) taun

Data jeung informasi ngeunaan ancaman kaamanan ti Saudi Arabia pasar hideungAkal jeung kaamanan informasi dikumpulkeun ti instansi pamaréntah, beja artikel jeung nu séjénna umum sumber data. Nurutkeun pajabat pausahaan, Jepang, Nissan motor company karugian kira-kira rebu genep puluh Juta unggal taun pikeun tiruan bagian auto di Uni Émirat Arab. Ieu palsu bagian mobil di antarana hampang marake, radiators, windscreens jeung nu séjénna bagian kandaraan. Di Teluk Council gawé Babarengan, nu ngawengku Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Arab Saudi jeung UAE, tiruan bagian auto pasar diperkirakeun patut dollar dua Milyar. Sumber: Tom Arnold,"Nyalurkeun di UAE: barang Tiruan seeping kana palabuhan daily,"Nasional, May. Antara nepi ka, nu kaadilan kriminal sistim pangadilan di Jeddah, Arab Saudi narima kasus laundering duit nu sasaran dua puluh dua Saudi kawarganagaraan jeung tilu puluh-hiji pagawe asing. Kasus aub anonim mindahkeun bank, koleksi ilegal duit, panipuan, profiting ti kantor publik, jeung métode séjénna laundering duit.

Nurutkeun finansial ahli kaamanan di nagara, nu Jeddah geus kalolobaan kasus laundering duit di Saudi Arabia.

Nurutkeun diréktur Saudi Puseur pikeun Cangkok Organ, aya leuwih ti opat ratus urang ti Saudi Arabia dipercaya geus meuli organ ti trafficking organ pasar antara jeung. Aya anu insiden organ meuli ku Saudis dina, jeung kasus organ keur meuli ti pasar hideung di Cina, Mesir jeung Pakistan, nurutkeun pajabat kaséhatan. Kaluar tina total jumlah pembeli, kasarna opat puluh persén diperlukeun pikeun meunangkeun tambahan treatment médis alatan efek samping tina ilegal cangkok organ. Sumber:"Leuwih ti opat ratus malarat Saudi penderita ngahurungkeun ka organ hideung pasar di Asia,"Saudi Warta, April. Pajabat adat di Saudi Arabia ngalaporkeun yén ieu nyita kira-kira opat puluh juta barang tiruan dina Saudi Arabia dina. Salian jumlah palsu barang nyita, jasa kaamanan ogé dieureunkeun jeung dicegah leuwih juta counterfeits ti ngasupkeun nagara dina. Salah sahiji utama palsu jeung produk substandard nu ieu nyita ku otoritas anu, conditioners hawa nu éta counterfeited jeung teu dijieun pikeun pamaréntah standar. Nu Kamentrian nu Interior di Saudi Arabia narima total, curiga urus finansial laporan ngeunaan mungkin kasus laundering duit antara jeung. Finansial otoritas ogé narima bewara ngeunaan mungkin térorisme kagiatan pembiayaan. Jumlah lembaga ngalaporkeun curiga transaksi ngaronjat ku persen ti jumlah laporan antara taun jeung. Kaluar tina total curiga laporan, bewara ngeunaan laundering duit jeung ngeunaan aksi teror pembiayaan anu salajengna ditalungtik ku ladenan kaamanan. Pasar pikeun Captagon di Wétan Tengah geus ngaronjat di taun anyar salaku perang di Syria geus terus. Kaadilan kriminal pajabat percaya yén Syria dihasilkeun paling Captagon tablet dina, surpassing Libanon salaku produser utama nu amphetamine tablet di Wétan Tengah.

Ubar padagang estimasi nu nepi ka persen tina produksi di Libanon geus turun salaku produksi pindah kana Syria.

Tapi, trafficking Captagon pél masih luhur di Libanon. tilu juta pél dina, jeung kalolobaan badag busts nyokot tempat di wewengkon deukeut wates of Syria.

Nagara geus hiji persén tina populasi dunya

Dina Méi, turki kaamanan nyita tujuh juta Captagon pél nu dina cara anak ka Saudi Arabia, jeung turki agénsi kaamanan nyarios yén pél anu dijieun di Syria. Sumber: Stephen Kalin,"Wawasan: Perang robah warna ka warna kana Syria utama amphetamines produser, konsumen,"Reuters, January.

Biaya korupsi di Saudi Arabia diperkirakeun ngarugikeun Karajaan nepi ka dollar.

Dina hiji conto tina tipe tandur kajadian di Saudi Arabia, hiji pagawe ti Dinas Pendidikan dikabarkan embezzled ampir dollar opat puluh Juta (Juta Riyal) dina dana pamaréntah. Nurutkeun Dunya Narkoba Laporan dipedalkeun ku Kantor Pbb dina Ubar jeung Kajahatan, Saudi Arabia accounted pikeun tilu puluh persén tina amphetamine nyita ku pamaréntah agénsi kaamanan salila sataun. Mayoritas amphetamine nu dicokot di county nu aya dina Captagon tablet. Nu tablet nu ngaran dagang pikeun fenethylline jeung anu saméméhna dipaké pikeun ngubaran perhatosan kakurangan tina nu enggeus ditangtukeun hyperactivity karusuhan saméméh ieu ngalarang. Dina, kaadilan kriminal program di Saudi Arabia dilaporkeun nyandak ampir tujuh puluh juta tablet jero nagara. Para ahli kaamanan percaya yén jumlah nyita ngagambarkeun sapuluh persén tina total jumlah tablet trafficked dina Karajaan. Ieu saméméhna ngalaporkeun yén hiji Captagon tablet sells pikeun dollar dua puluh di Saudi Arabia. Karacunan ieu dihasilkeun pikeun pennies dina pabrik di Libanon. Sumber: Aaryn tukang Roti,"Konservatif Saudi Arabia Ieu Jadi hiji Hotbed pikeun Amphetamines,"Waktu, oktober. Rupa-rupa kaadilan kriminal program di sakuliah Wétan Tengah geus katempo naékna di amphetamine pasar di taun anyar. Ngaran dagang tamba disebut Captagon, nu asalna dijieun pikeun ngubaran perhatosan kakurangan tina nu enggeus ditangtukeun hyperactivity karusuhan. Ubar ieu ngalarang ti kalolobaan nagara deui dina taun, can murah vérsi nu ngandung amphetamine nu gampang nu dihasilkeun jeung trafficked. Pél waragad pennies ka pabrik di pabrik nu aya di Libanon jeung bisa dijual keur nepi ka dua puluh rebu di Saudi Arabia. Unggal taun, Saudi agénsi kaamanan nyita ampir juta Captagon pél unggal taun rata-rata, jeung pajabat kaamanan diperkirakeun yén nyita jumlah ngan ngagambarkeun sapuluh persén kabéh pél keur trafficked ka nagara. Tilu-suku of sagala treatment ubar penderita di Saudi Arabia anu addicted ka methamphetamine jeung Captagon. Dina hiji bulan single dina taun, pamaréntah agénsi kaamanan di Libanon nyangkut leuwih rebu dua ratus Juta patut Captagon pél di nagara. Dina désémber, pasukan pamaréntah di Syria nyita hiji pabrik di kota Homs nu ieu nyimpen, Captagon pél. Pajabat kecerdasan percaya yén proceeds ti ubar ilegal dagang ieu teu nulungan pikeun dana boh anti-Asaad pemberontak ogé Hizbullah, Libanon-dumasar milisi anu gelut atas nama Présidén Assad. Sumber: Aaryn tukang Roti,"Syria sacara Megatkeun Bad: Nu Amphetamines Waragad Perang,"Waktu, oktober. Pajabat kaamanan memperkirakan yén Al Qaeda di Jazirah Arab (AQAP) geus extorted nepi ka dua puluh Juta dollar antara taun nepi ka ti nyulik jeung mekah kagiatan. Agénsi kecerdasan di Amérika Sarikat jeung Britania Raya percaya nyulik tebusan, sedengkeun mangrupa sumber pangbadagna sharing pikeun AQAP. Mekah duit mayar ka grup ieu dipaké pikeun ngabiayaan operasi anak di Yaman, di mana éta téh utamana aktif babarengan jeung Saudi Arabia. Pajabat kecerdasan state nu mekah duit ngamungkinkeun group mayar pejuang jeung kulawarga maranéhanana anu maot. Grup ogé meta dina nyadiakeun jasa sosial jeung proyék infrastruktur di Yaman. AQAP tos ka nyulik tebusan, sedengkeun sanggeus pamaréntah Western cicing turun sharing anak stream ku cracking ka handap dina duit-mindahkeun jasa ti jegud ngarojong.

AQAP teu ngan Al Qaeda affiliate anu aktip aub dina nyulik.

Al Qaeda di Islam Magribi (AQIM), nu ngajalankeun dina Mali jeung Kalér Afrika, oge dana kagiatan anak ngaliwatan pangmayaran mekah.

Rata-rata mekah payout ka AQIM ieu dollar. opat Juta dina Sumber: Ken Dilantin,"Al Qaeda group geus operasi di mekah duit ti jawa Barat,"Los Angeles Times, oktober.