Ahli hukum ti nagara Arab. Arab ahli hukum Online.


SAJARAH - Jaksa General s Office of the Republic of Azerbaijan


Salila Baku Komun jeung dina taun ka handap A

Taunan pagawé Jaksa General s Office of the Republic of Azerbaijan solemnly ngagungkeun professional maranéhanana libur dina tanggal hiji perayaan poé ieu dumasar kana kabutuhan sajarahKu Kaputusan Déwan para Mentri Rahayat Républik Azerbaijan tanggal oktober, taun Nasional Pamingpin Heydar Turuy nandatanganan sk tina juli di hajatan st oktober salaku professional libur pagawé Kantor Jaksa sacara of the Republic of Azerbaijan. Kontras jeung otoritas yudisial geus aya di loba nagara saprak jaman baheula, jaksa sacara dijieun salaku hiji lembaga nu mandiri ngan sanggeus sababaraha taun. Yayasan prosecutorial lembaga salaku bagian tina public administrasi mékanisme diadegkeun ku Raja Perancis Philip IV dina awal abad XIV.

Di antarana nya éta Jaksa Jenderal B

Presentasi royal kaunggulan ku gugatan nu geus ditangtukeun ku Hukum (Ordinansi tanggal Maret). Hukum dina organisasi jeung operasi Kantor Jaksa sacara ieu diadopsi di Perancis dina. Hukum ieu jadi model pikeun kantor jaksa nagara Kulon jeung Rusia. Gugatan rusia geus ditetepkeun ku Sk of Peter I 'Dina posisi nu Jaksa General' tanggal januari. Dina, sanggeus ngadegna Departemen Kaadilan di Rusia, Menteri Kaadilan dilayanan dina waktu nu sarua salaku Jaksa Umum tina nagara. Sanggeus separation nu urang azerbaijan jeung wewengkon dina dasar Gobustan jeung tentara beureum narajang azerbaijan perjangjian, Azerbaijan ieu dikawasaan ku Rusia. Nepi ka januari commandant administrasi sistem ieu ngadeg di Azerbaijan. Jaksa sacara pangawasan dina pangadilan diadegkeun sanggeus transisi ka sistem nasional sipil administrasi Transcaucasia. Dasar dibekelan 'Dina Kantor Jaksa sacara' diadopsi dina taun, ngadegkeun tujuan jeung objék public jaksa sacara pangawasan, tugas jeung kakuatan tina jaksa di Rusia. Dina waktu éta di Azerbaijan public jaksa sacara pangawasan ieu dilumangsungkeun ku jaksa jeung wakil jaksa tina Baku jeung Yelizavetpol propinsi pangadilan, kitu ogé ku jaksa jeung wakil jaksa tina Tiflis Sidang Kamar ngabogaan hak banding ngalawan azerbaijan pangadilan. Dina pébruari taun, tilu belas yudisial anyar kantor jeung hade prosecutorial pangawasan jeung panalungtikan wewengkon anu dijieun di Azerbaijan. Sajarah gugatan otoritas di independent state of Azerbaijan kaping ti ngadegna of the Azerbaijan Democratic Republic.

Dina November, Déwan para Mentri disatujuan 'Aturan dina Yudisial Chamber of Azerbaijan.

Malinski éta boh Menteri Kaadilan jeung Jaksa General of the Azerbaijan Democratic Republic. Gugatan otoritas meta salaku bagian tina Baku jeung azerbaijan bareng district pangadilan dina kakuatan maranéhanana geus nunda dina loba usaha pikeun Yudisial Chamber of the Azerbaijan Democratic Republic di pisan tangguh jeung kaayaan kasar. Sanggeus selang tina Azerbaijan Républik Rahayat on April, salaku hasil XI Red angkatan Darat sacara serangan ieu diproklamasikeun hiji Républik Sosialis Soviét azerbaijan. Sanggeus tumiba independent state of Azerbaijan, gugatan jeung otoritas panalungtikan babarengan jeung agénsi state anu liquidated dina sk of azerbaijan Committee Revolusioner 'Dina Pangadilan Rahayat' tanggal May, taun. Dibikeun kudu nyieun awak husus exercising pangawasan fungsi leuwih sakabeh awak pamaréntah, dina sk Tengah Committee Eksekutif of Azerbaijan 'Dina Public Jaksa sacara of Azerbaijan SDR' tanggal juli, yayasan Soviet kantor jaksa sacara ieu diteundeun dina Azerbaijan SSR. Veiledly, B. Hajiyev, A. Sultana, Y Mammadov éta Jalma sacara Commissars Kaadilan jeung Jaksa General of Azerbaijan SSR dina waktu nu sarua.

Dina bulan juli Kantor Jaksa sacara of Azerbaijan SSR ieu kaasup ti Commissariat Rahayat ku Kaadilan jeung mimiti ka beroperasi salaku hiji lembaga nu mandiri langsung subordinated ka Kantor Jaksa sacara uni soviét.

Pikeun tujuh puluh taun mutlak kakuasaan Komunis Partéi, kantor jaksa sacara geus ngancik kana awak porsi rezim Soviét jeung pamingpin partai. Najan kanyataan yén salila taun Uni Soviet nagara urang geus kahontal kamajuan di wewengkon saperti salaku atikan, elmu pangaweruh, kaséhatan, budaya jeung ékonomi, eta ogé geus subjected ka represi, nu lumangsung salila sababaraha taun salila Stalin sacara rezim.

Massa pulitik kondisi nu periode keuna gugatan otoritas ogé.

Dina - di Azerbaijan dua puluh hiji jaksa anu disabit salaku 'musuh jeung penjahat' tanpa grounds. Validator jeung A. Alible, Timbalan Jaksa General A. Davakhana, jaksa tina Shamakhi District Jaksa sacara A. Amaro jeung sajabana. Tapi, paling pagawé Kantor Jaksa sacara of Azerbaijan dilayanan jalma bisa dipercaya minuhan tanggung jawab maranéhanana komo dina parna taun represi. Salila Perang Patriotik Great, karya gugatan otoritas, kitu ogé lain pamaréntah agénsi geus disusun luyu jeung kaayaan militer. Dina eta taun, aktivitas Kantor Jaksa sacara of Azerbaijan ieu diarahkeun ka penegak hukum dina gelut ngalawan pindah ka pihak musuh, supply produk militer, bantuan militer hareup jeung strengthening tina balik deui ka hareup. tujuh puluh jaksa jeung penyidik geus mobilized. Loba di antarana tiwas dina battles, sarta lolobana ti maranéhanana anu dileler pemesanan jeung medali.

'Aturan dina public jaksa sacara pangawasan di USSR' diadopsi dina May, maén hiji peran badag dina tumuwuhna kantor jaksa sacara.

Saméméh nyoko tina USSR Hukum 'Di Kantor Jaksa sacara' tanggal November, gugatan otoritas anu operasi luyu jeung ieu aturan Sanggeus regaining kamerdikaan dina taun, Azerbaijan proceeded ka era anyar. Tapi, internal strives, anarki jeung rusuh prevailing di nagara salila kakuasaan APF (APFP) diurus a niup badag ka statehood. Sanggeus mulang ka daya Heydar Turuy nunda an ahir nepi ka diri bakal jeung pulitik anarki dominating di Azerbaijan. Saprak waktu éta periode anyar dimimitian pikeun gugatan otoritas.

Salila periode ieu, pagawé gugatan otoritas professionally ditalungtik kejahatan ngalawan independent urang statehood, serangan téroris ngalawan nonjol inohong masarakat sarta statesmen, kasus misappropriation of sipat nagara, kejahatan telenges di bank jeung sistem finansial, kaasup kejahatan saperti looting of sipat warga biasa.

Offenders anu dihukum nurutkeun maranéhanana deserts. Dina oktober taun jeung Maret usaha tina panyandakan alih jeung kudéta militér anu dicegah. A group of jaksa dibédakeun utamana salila panalungtikan ieu kejahatan.

Dina dua belas taun sanggeus restorasi of kamerdikaan Jaksa sacara Office of the Republic of Azerbaijan pindah ngaliwatan sipil jeung demokratis jalur pangwangunan.

Kantor jaksa sacara, nu dilayanan kelas kapentingan ngancik kana hiji awak porsi aturan hukum, mastikeun hak asasi manusa jeung kabebasan, kajahatan combating, respecting hukum jeung order. Loba undang jeung konci diadopsi salila periode ieu, kaasup Constitution of the Republic of Azerbaijan, Hukum 'Dina Pangadilan jeung Hakim', 'Dina Pangadilan Konstitusional', 'Di Kantor Jaksa sacara', 'Dina layanan di kantor jaksa sacara', 'Dina Polisi', 'Dina operasional-search aktivitas', 'Dina ahli Hukum sareng Advokasi', Kuhp, nu Pidana Prosedur Code, Kode Palaksanaan Kalimat, Sipil jeung Sipil Prosedur Kode, Kode Administrasi nyinggung jeung jumlah nu penting tindakan hukum geus ditangtukeun tempat jeung peran kantor jaksa sacara dina hiji masarakat anu demokratis. Konstitusi diadopsi dina taun tangtu status Kantor Jaksa jeung diakuan salaku terpusat single awak jeung subordination sahiji wewengkon jeung husus jaksa sacara kantor Jaksa General of the Republic of Azerbaijan. Luyu jeung Hukum 'Di Kantor Jaksa sacara' tanggal désémber, dina ragam jeung kasus diatur ku hukum pangawasan leuwih palaksanaan jeung penegak hukum, panalungtikan kasus kriminal jeung prosedur panalungtikan awal, pangawasan leuwih palaksanaan jeung aplikasi tina hukum di panalungtikan sarta operasional-search kagiatan, panangtayungan gugatan public dina proceedings kriminal, ogé partisipasi dina prestasi tina kalimat ditumpukeun ku pangadilan anu disebut kantor jaksa sacara kagiatan. Luyu jeung referendum meta 'Dina Amendments to the Constitution of the Republic of Azerbaijan', nu asup kana gaya dina September, kantor jaksa sacara ogé narima katuhu alpukah législatif. Salila taun kamerdikaan jaksa sacara office of the Republic of Azerbaijan ieu terus dina fokus of Présidén Heydar Turuy. Normatif tindakan constituting kerangka legal pikeun aktivitas kantor jaksa sacara, kaasup hukum 'Di Kantor Jaksa sacara', 'Dina layanan di kantor jaksa sacara', 'Dina resmi lambang kantor jaksa sacara', 'Dina resmi idéntifikasi kartu jaksa' anu diadopsi di prakarsa tina sirah nagara. 'Aturan dina aturan kompetisi pikeun pagawean di public jaksa kantor' anu disatujuan ku Order of Présidén. Order 'Dina material jeung ngarojong sosial pagawé Kantor Jaksa sacara of the Republic of Azerbaijan' tanggal oktober nyaeta manifestasi angger care dipintonkeun ka pagawé ti Kantor Jaksa ku urang Présidén husus. 'Kuring percaya yen paling pajabat gugatan otoritas nu satia jeung pagawé professional. Alami, saperti urang pantas bisa dipercaya.

'Kecap ieu dicokot ti hiji ucapan urang Présidén husus dikirimkeun dina sajarah pasamoan jeung managerial staf gugatan of the Republic of Azerbaijan on April, taun.

Dina response ka nu ngurus jeung kapercayaan anu dibikeun ku kapala nagara, karyawan Republik Kantor Jaksa sacara rajin minuhan tanggung jawab dipercayakeun ka eta dina sajarah ieu ucapan. Salaku hasil reformasi dilaksanakeun salaku bagian tina yudisial-hukum reformasi, kantor jaksa sacara, nu geus ngancik kana hiji lengkep dimodernisasi, demokratis jeung beradab organisasi baris terus ngalaksanakeun kabéh ukuran perlu guna menerkeun kayakinan jeung kapercayaan.