Ahli hukum ti nagara Arab. Arab ahli hukum Online.


Pagawe bisa ngaku santunan pikeun phk 'tanpa alesan alus' - Khaleej Kali


Worker bisa jadi dijudulan ngaku ganti pikeun sawenang phk sajaba ti éta naon keur ditawarkeun ku majikan nya pamajikan Mah ieu gawe di hiji pausahaan swasta salila opat taun dina hiji nu taya kontrak dina mah bobotoh di DubaiManéhna dijieun kaleuleuwihan tanpa aya bewara bari manéhna ieu lima bulan hamil. Majikan nya bakal nyadiakeun nya ahir ladenan mangpaat jeung sabulan mayar. Patarosan mah ka dieu téh: manéhna dijudulan pikeun maternity mangpaat salaku manéhna bisa ngagabung hiji pausahaan anyar di titik ieu. Aya nu mana wae nu hukum tanaga gawé ngeunaan ieu Oge, kaséhatan asuransi disadiakeun ku majikan nya bakal dibolaykeun bulan ieu. Saprak asuransi kasehatan anu wajib ti januari, kuring teu ngarti lolobana pausahaan asuransi nu dipikaresep pikeun ngeusi batre hiji premium luhur saprak manéhna geus hamil. Aya naon hak hukum nya? Salaku terminasi bewara ieu dilayanan salila kakandungan nya, eta bisa jadi teu nyatakeun ka hiji kapastian lamun pamajikan anjeun bisa jadi layak pikeun narima mangpaat sacara umum patali jeung maternity, kitu Hukum Pagawean anu jempé dina masalah ieu. Kana lega maca tina dibekelan hukum, eta bisa dipikaharti nu biasana bikang pagawe anu dijudulan pikeun mangpaat saperti lamun pagawe sacara kakandungan jeung kiriman lumangsung salila periode service. Tapi, dibekelan teu jelas pisan kana naha hiji pagawe bakal masih jadi dijudulan narima mangpaat komo lamun terminasi tina pagawean lumangsung nalika kakandungan. Artikel tilu puluh Pagawean Hukum anu dicutat di handap pikeun rujukan anjeun - 'A worker bikang bakal dijudulan ka maternity ninggalkeun jeung bayar full pikeun periode opat puluh lima poé, kaasup periode harita jeung periode handap ieu nya kurungan, dina kaayaan yén manéhna geus aya di majikan nya layanan periode kontinyu teu kurang ti sataun. Lamun manéhna geus teu réngsé aforesaid periode service, manéhna bakal dijudulan ka maternity ninggalkeun jeung satengah mayar. Dina tamat nya maternity ninggalkeun, a worker bikang bisa jadi bolos ti karya nya tanpa mayar a maximum periode saratus padeukeut atawa non-poé padeukeut lamun kitu henteuna alatan gering nyegah nya ti resuming karya nya jeung lamun gering dikonfirmasi ku sertipikat médis anu dikaluarkeun ku ladenan médis husus ku kompeten otoritas kaséhatan atawa lamun dimungkinkeun otoritas confirms nu gering ieu disababkeun ku karya awewe atawa kurungan. Nu ninggalkeun disadiakeun pikeun di harita dua paragraf, teu bakal deducted ti perioda séjén cuti. Di mana hiji worker wenang phk, nu kompeten pangadilan bisa raraga dunungan mayar manéhna ganti, jadi ditaksir ku pangadilan jeung hal alatan alam gawé, nu extent tina karuksakan sustained ku worker jeung periode service, sarta sanggeus nalungtik karya kaayaan. Tapi, conferring maternity mangpaat oge bisa nuturkeun dibekelan tina internal kawijakan perusahaan, jeung eta bisa jadi sasaena pikeun pamajikan anjeun mariksa kana perlu dibekelan circulars buku panduan nu meureun geus dikaluarkeun ku majikan nya pikeun leuwih kajelasan saperti. Eta salajengna dicatet yén, anjeun pamajikan dunungan geus ditawarkeun mayar nya gratuity jeung gaji bulan sacara, dina furtherance of terminasi nya pagawean, nu alesan nu nyatakeun salaku restructuring perusahaan. Tapi, eta bisa jadi dicatet yén pamajikan anjeun bisa jadi dijudulan ngaku ganti pikeun sawenang phk sajaba ti éta naon keur ditawarkeun ku majikan nya. Sawenang terminasi nujul ka kaayaan di tempat pagawean kontrak anu terminated tanpa alesan alus. Dina hal ieu, Artikel sarta Hukum Pagawean anu dipake pikeun rujukan anjeun. A worker sacara service bakal dianggap jadi wenang terminated ku majikan-na lamun alesan pikeun terminasi téh nyimpang ka karya. Nu leuwih utamana, terminasi bakal dianggap salaku sawenang lamun ditanya ku hiji aduan formal filed ku worker jeung otoritas kompeten atawa legal action instituted ngalawan dunungan nu kabukti valid. Di mana hiji worker wenang phk, nu kompeten pangadilan bisa raraga dunungan mayar manéhna ganti, jadi ditaksir ku pangadilan jeung hal alatan alam gawé, nu extent tina karuksakan sustained ku worker jeung periode service, sarta sanggeus nalungtik karya kaayaan, disadiakeun nu saperti santunan bakal di no kasus ngaleuwihan worker sacara upah salila tilu bulan, diitung dina dasar tukang-na upah. Dina panempoan nu baheula, pamajikan anjeun bisa lumaku kana dirina dunungan mayar nya ganti pikeun sawenang terminasi kontrak pagawean ogé. Salajengna, éta téh dicatet yén sinyalna asuransi pikeun pamajikan anjeun (salaku nu disadiakeun ku majikan nya) bakal expiring bulan ieu. Saprak nya visa téh dina anjeun sponsor, anjeun bakal jadi nanggungjawaban kana sadaya pikeun ménta asuransi médis pikeun pamajikan anjeun. Ieu téh luyu jeung aturan resep wajib asuransi sinyalna vis-à-vis dibekelan Pasal salapan of Dubai Asuransi Kasehatan Hukum No sabelas taun nu berbunyi kieu: pamarentah, salaku pikeun kawarganagaraan, bakal jadi luyu jeung kawijakan asuransi kasehatan jeung kadali ditangtukeun ku otoritas nurutkeun ka resolusi dikaluarkeun dina saperti perhatian. Dunungan, sedengkeun pikeun pagawé tujuanana, luyu jeung kawijakan asuransi kasehatan lumaku ku kitu dunungan, nu nyadiakeun mangpaat kaséhatan prescribed ku kawijakan saperti teu kudu jadi kurang ti dasar sinyalna. Sponsor, sedengkeun pikeun jalma nu disponsoran kukituna, nyadiakeun nu mangpaat kaséhatan nu disadiakeun ku sponsor saperti bakal jadi teu kurang ti dasar sinyalna. Asuransi kasehatan bakal disadiakeun pikeun jalma nu judulna thereto ku kontrak menyimpulkan antara badan anu dimaksud ku Ayat (A) tina Artikel ieu jeung asuransi pausahaan atawa lembaga nu dieusian ku otoritas luyu jeung standar anu dikaluarkeun ku otoritas saperti perhatian.

Biaya ngawengku waris ku asuransi kaséhatan bakal ditanggung ku badan anu dimaksud ku Ayat (A) tina Artikel ieu.

Kawas kitu, nu sinyalna asuransi bisa disadiakeun ku anjeun individual, atawa anjeun bisa ngatur pikeun manjangkeun sinyalna asuransi disadiakeun ku dunungan anjeun ka pamajikan anjeun ogé, lamun pilihan saperti jadi geus sadia. Anjeun bisa jadi kontak Departemen sumber Daya Manusia jeung Emiratization pikeun inquiries salajengna, sarta ogé dina acara sengketa ngeunaan pamajikan anjeun sacara pagawean. Kuring geus renting hiji BHK datar di Abu Dhabi saprak oktober dina mayar single pikeun kontrak hiji taun. Mimitina aya reureuh dua bulan ka handing leuwih datar ka kuring alatan ngaropea karya jeung sakali nu ieu réngsé, nu real estate sungut méré kuring anyar tenancy kontak jeung tanggal anyar, nu dimimitian ti januari. Saprak harita kuring geus renewing datar pikeun hiji taun dina bulan oktober. Dina tanggal, kuring renewed datar ku mayar jumlah lengkep pikeun taun jeung pausahaan sarua jeung kuring narima tenancy kontrak babarengan jeung bill ti pausahaan. Dina November, kuring nempo hiji bewara dina wangunan ti anyar pausahaan real estate, nyebutkeun yén kontak kontrak jeung pausahaan heubeul geus kadaluwarsa dina May, jeung anyar ieu pausahaan geus dicokot alih sakabéh wangunan ti November.

Aya hiji gap ampir genep bulan antara dua pausahaan salaku per bewara.

Ayeuna, ieu anyar pausahaan real estate nampik méré kuring Tawtheeq jeung Abu Dhabi Pausahaan Distribution geus dipegatkeun listrik, nyebutkeun yen kuring bakal mintonkeun Tawtheeq pikeun reconnection.

Dina mah paménta pausahaan reconnected sarua pikeun lima belas poé jeung informed kuring yen listrik bakal dipegatkeun deui lamun kuring gagal pikeun mintonkeun Tawtheeq. Tawtheeq sistem ieu diwanohkeun salaku sarana registrasi leasable wincikan sipat jeung tenancy kontrak di Emirat Abu Dhabi. Luyu jeung aturan nu geus aya, urang ngabogaan dijieun fide bona pangmayaran rente anu dijudulan narima sagala jasa pertaining ka Tawtheeq. Nurutkeun ka patanyaan anjeun, eta bisa jadi dicatet yén Tawtheeq sistem ieu diwanohkeun salaku sarana registrasi leasable wincikan sipat jeung tenancy kontrak di Emirat Abu Dhabi. Luyu jeung aturan nu geus aya, urang ngabogaan dijieun fide bona pangmayaran rente anu dijudulan narima sagala jasa pertaining ka Tawtheeq. Tapi, di handap ieu fakta nyatakeun hereinabove, eta bisa jadi dicatet yén salaku anjeun geus ditéang ka renew anjeun tenancy, erstwhile agén geus ngahaja concealed fakta ti anjeun di hormat tina tamat maranéhanana jeung kontrak nu boga, jeung geus komitmen panipuan sabab ditarima rental mayar pikeun sipat jeung dikaluarkeun tenancy kontrak komo lamun maranéhanana henteu deui otorisasi pikeun ngalakukeunana. Eta bisa kituna jadi sasaena pikeun anjeun pikeun initiate aksi hukum. Anjeun bisa jadi pendekatan nu Nyewa Pakampungan Sengketa Committee Department of Municipal Urusan Abu Dhabi di hal ieu. Ashish Nagarajan nyaéta pangadeg sarta Menata Pasangan of Ashish Nagarajan Associates.

Manéhna mumpuni pikeun prakték hukum di Dubai, Britania Raya, Singapura jeung India.